Ünlü turizm sitesine göre Akdeniz'in en güzel 10 şehri

Ünlü turizm sitesine göre Akdeniz'in en güzel 10 şehri
Ünlü turizm sitesi uk.hotels.com internet sitesine göre Akdeniz'in en güzel 10 şehri belirlendi. İşte o 10 şehir...

Uk Hotels Com tarafından yapılan araştırma neticesinde Akdeniz'in en güzel 10 şehri belirlenmiştir. Bu şehirler içerisinde maalesef ülkemizden herhangi bir şehir yer almamaktadır. Uk Hotels Com söz konusu 10 şehri belirlerken bu şehirlerle ilgili aşağıdaki betimlemelerde de bulunmuştur.

10. Sorrento/ İtalya

Sorrento'nun kayalıklardaki marinaları, Napoli Körfezi'ne bakan restoranlarla sıralanırken şehir merkezinde asırlık bazilikalar ve meydanlar bulunur. İtalyan şehri, birçoğu tehlikeli bir şekilde kayalıklara tünemiş olan parlak renkli binalarıyla dikkat çekiyor.

9. Dubrovnik/ Hırvatistan

Dubrovnik, iyi korunmuş binaları ve geçmişi 16. yüzyıla kadar uzanan taş kaleleriyle Hırvatistan'ın muhteşem Dalmaçya Sahili'nde yer almaktadır. Eski Kent'in kireçtaşı sokakları yürüyerek gezmeyi kolaylaştırır; mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında barok St. Blaise Kilisesi, Sponza Sarayı ve Rektör Sarayı yer alır. Ayrıca Adriyatik Denizi'nin muhteşem manzarasıyla karşılaşacağınız antik şehir surları boyunca da yürüyebilirsiniz.

8. Valensiya/ İspanya

Valensiya, birçok Gotik katedrali, arnavut kaldırımlı sokakları ve pitoresk meydanlarıyla keyifli, yürünebilir bir şehirdir. Ayrıca dijital 3D sinemayı, bilim müzesini, opera binasını ve akvaryumu ziyaret edebileceğiniz Sanat ve Bilim Şehri gibi fütüristik komplekslere de ev sahipliği yapmaktadır.

7. Cannes/ Fransa

Fransız Rivierası'nda bulunan Cannes, çoğunlukla her yıl düzenlenen film festivaliyle tanınır. Dünyaca ünlü film yıldızları ve yönetmenlerin yanı sıra binlerce film tutkunu, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen filmlerin bir hafta boyunca kutlanması için Palais des Festivals kongre merkezinde bir araya geliyor.

6. Barselona/ İspanya

Barselona, ​​sıra dışı mahallelerin, canlı sokak sanatının ve benzersiz kültürlerin bulunduğu hareketli bir merkezdir. Güne başkentin Gotik Eski Kenti'ni keşfederek başlayın; burada Barselona Katedrali manzarasının yanı sıra sürrealist mimari ve Antoni Gaudi ile Joan Miró'nun sanat enstalasyonları ile ödüllendirileceksiniz. Şehir merkezinden kısa bir araba yolculuğu sizi Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanan el değmemiş plajlara götürecektir.

5. Lefkada/ Yunanistan

Yunanistan'ın Lefkada adası İyonya Denizi'nde yer alır ve Mikonos'un daha rahat kız kardeşi olarak kabul edilir. Porto Katsiki ve Egremni gibi kayalıklarla korunan plajlarda güneşlenmenin tadını çıkarmak için batıya gidin ya da rüzgar sörfü veya uçurtma sörfü hayranıysanız güneye Vassiliki'ye gidin.

4. Santorini/ Yunanistan

Beyaz badanalı evleri ve parlak mavi panjurlarıyla Santorini, Akdeniz'in en çok fotoğrafı çekilen adalarından biridir. Ege Denizi ile çevrili bu popüler destinasyon yürüyerek kolayca keşfedilebilir ve çok sayıda tarihi kilise, manastır ve antik üzüm bağlarına sahiptir.

3. Venedik/ İtalya

Rönesans saraylarının ve yüksek kilise kulelerinin pitoresk siluetinin yanı sıra gondollarla dolu kanallardan oluşan karmaşık bir ağ ile Venedik'in bir balayı destinasyonu olarak uzun süredir devam eden itibarı fazlasıyla hak edilmiştir.

2. Marsilya/ Fransa

Marsilya, Akdeniz kıyısındaki en büyük liman kentlerinden biridir. Fransa'nın güney ucunda yer alan ılıman iklimi ve zengin tarihi, yıl boyunca binlerce plaj tutkununun, spor tutkununun ve tarih meraklısının ilgisini çekmektedir.

1. Palermo/ İtalya

Sicilya'da kıyı kasabaları, antik anıtlar ve doğal parklar bulunmaktadır. Ayrıca Noto Vadisi'ndeki geç barok şehirler Catania, Piazza Armerina'daki Villa Romana del Casale ve Agrigento'daki Valle dei Templi bölgesi dahil olmak üzere düzinelerce UNESCO Dünya Mirası alanına da ev sahipliği yapmaktadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER