Alanya'yı o felaketten ancak dronlar kurtarır

Alanya'yı o felaketten ancak dronlar kurtarır
Teknolojik gelişmeler bölgemizin adeta son yıllarda kaderi haline gelen orman yangınlarından bizi koruyabilir. Peki o teknolojik gelişmeler nelerdir? İşte detaylar...

Teknolojik gelişmelerin en ünlü ürünlerinden olan dronlar son yıllarda çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Dünya genelinde dronlar orman yangınlarını önlemek amacıyla da kullanılmaktadır. Özellikle Avustralya dronları bu amaçla kullanan Lider ülkelerden biridir.

Dronlar tek başına orman yangınları söndüremez. Hatta orman yangınlarını söndürecek çok fazla bir gücü yoktur. Ancak orman yangınlarının tespit edilmesinde müthiş işler başarabilirler. Kullanılan çok sayıda yazılım dronların ani duman ve ısı artışı gibi durumlarda uyarı vermelerini sağlamaktadır.

Orman yangınlarının büyümeden engellenmesi ise hayati önem taşımaktadır. İşte bu teknoloji ilçemizde kullanıldığı takdirde yaz sezonunu kazasız belasız atlatabiliriz. Bu teknolojiyi kullanarak orman yangınlarından bizi koruyacak olan kurumlar ise Alanya İtfaiyesi, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Alanya İlçe Tarım Orman müdürlüğüdür.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER