Altın para piyasası ibre rekora gidiyor

Altın para piyasası ibre rekora gidiyor
Piyasada altın bambaşka bir boyuta geçti ve artık rekora giden bir yönü var işte detaylar.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcıları temmuz ayının ilk haftasında alım fırsatını kaçırmamaları konusunda uyararak piyasalarda yaşanacak büyük dalgalanmalara dikkat çekti. Borsa İstanbul'un 10 bin 319 puanda olduğunu ve yüzde 3'lük bir satış baskısı yaşandığını belirtilmektedir.

İslam Memiş bu düşüşlerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi düzenlemeleri açıklamalarından kaynaklandığını söyledi. Küçük yatırımcılara dikkatli olmalarını tavsiye eden Memiş dövizdeki düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirtti.

Güncel altın fiyatlarını da paylaşan Memiş yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Borsa İstanbul'daki düşüşleri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi düzenlemelerine bağlayan Memiş borsadaki satışların sürmesi gerekiyor.

Bunun için ise 10 bin 400 puan altı kapanışların gerekliliğini vurguladı. Dövizdeki düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirten Memiş dolar kurunun gerilediğini ve Euro/dolar paritesinin 1.0755 seviyesinde seyrettiğini vurgulamaktadır.

Not: Yatırım bilgisi değildir bilgilendirmedir.