Ne cezadan anlıyorlar ne de yazdıklarından günahtırdan

Ne cezadan anlıyorlar ne de yazdıklarından günahtırdan
İlçemiz Turizm sezonunun açılması ile beraber kamp severlerin de en önemli adreslerinden biri oldu. Bu sevindirici bir olay olsa da bize maliyeti çok ama çok fazla.

Kamp severler yaz aylarının gelmesiyle beraber plajlarımızı ve sahillerimizi doldurmaya başladılar. Sahillerimizin temizliğinin ve güvenliğini sağlanması için zabıta ekipleri ve emniyet güçleri var güçleri ile çadır kurulması yasak olan bölgelerde denetimlerini sürdürüyor.

Ancak bu yeterli olmuyor. Zabıta kitlenin emniyet güçlerini yaz aylarında iş yükünü 10 kat artması sebebiyle ilgili denetimler gelen turist yoğunluğu düşünüldüğünde de etkili olamıyor. Plajlarımızın izmarit ve çöp yığınları içerisinde kalmasına maalesef engel olunamıyor.

Aslında bu durumda yapılacak olan tek bir şey var. Kamp alanlarının genişletilmesi ve ücreti tesis haline getirilmesine yaygınlaştırılması gerekmektedir. Ilçemizde bu uygulama yapılmakta ancak para vermek istemeyen vatandaşlar çözümü kamp yapılması yasak olan bölgelere çadır kurmakta bulunuyor.

Çadır kurulsun kurulmasına ama bırakılan çöpler ve plajlara verilen zarar ortada. Bu durumda belediyeyi aşan bir bütçe ile geniş alana yayılmış kamp tesisleri ve yeterli sayıda güvenlik görevlisi ile çözüm bulunabilir.

Olaya acilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve İçişleri Bakanlığı'nın el atması gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında ilçemiz sahillerinin güvenliğini sağlanması için ekstra polis ve sahil güvenlik ekibinin bölgemize gönüllendirilmesi şarttır.

Aksi halde duyarlı vatandaşlar ve belediyenin temizlik işçilerinden başka plajlarımızın koruyucusu bulunmamaktadır. Bu da ilerleyen zamanlarda turistlerin özellikle yabancı turistlerin gözünde bakımsız ve pis plajları olan bir ilçe görünümü uyandırabilir.

Unutulmamalıdır ki turizmde İmaj her şeydir. Görüldüğü üzere de kamp severlerin önemli bir bölümü maalesef ne ayıptırdan anlıyor, ne yazıktırdan ne de günahtırdan.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER