Sıcaklar bastırdı, Türkiye o sektörde üretim devi oldu

Sıcaklar bastırdı, Türkiye o sektörde üretim devi oldu
Ülkemiz son yıllarda dünyaya sattığı bir çok ürünle dünyanın birçok ülkesinde adından çokça söz ettirmektedir. Bunların yanında bir de yaz mevsiminde satılan bir ürün var ki dünyanın birçok yerine biz satıyoruz. İşte o ürün.

Ülkemiz yaz aylarında en çok satışı yapılan ürünlerin başında gelen vantilatör üretiminde dünya devlerinden biri. Vantilatör konusunda dünyada önemli bir yere sahip Türkiye’de her yıl 5 milyon vantilatör üretiliyor ve her sezon bunun 4 milyonu satılıyor. Üretimin yüzde 20’si de ihraç ediliyor.

Üreticilerden edinilen bilgilere göre piyasadaki vantilatörlerin yüzde 90’ının Türkiye üretimi. 2023 yazına göre, bu sene mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle vantilatör satışları tam iki kat arttı.

Ülkemizde üretilen vantilatörler İspanya, İtalya, Almanya ve İngiltere’ye ihraç edilmektedir. 2024 yılı itibariyle ise vantilatör üretiminin yaklaşık yarısı ihraç edilmektedir. Çin gibi büyük bir üretim devinden fazla ürün satabilmemizin ülke ekonomisine de büyük katkısı bulunmaktadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER