O Akdeniz ülkesi hem Türkiye'den daha ucuz hem de daha çok turist çekiyor

O Akdeniz ülkesi hem Türkiye'den daha ucuz hem de daha çok turist çekiyor
Son yayınlanan tatil istatistikleri ülkemizin turizm anlamında çok önemli bir rakibinin daha ortaya çıktığını göstermektedir. Peki o ülke hangi ülkedir?

Akdeniz Turizm anlamında dünya çapında adeta bir cennettir. Akdeniz'de bulunan Avrupa ülkeleri ise genelde kültür turizmi yapmak isteyen ve ortalamanın üzerinde para harcayabilen turistleri kendine çekmektedir.

Ülkemiz ise ucuz turizm imkanları ile dünya çapından çok sayıda turisti kendine çekmektedir. Bu durum tartışılan bir konu olmaktadır. Turizm camiası Türkiye'nin Fransa'dan ve İtalya'dan nesi eksik hatta bizi neden turizm geliri bakımından bu kadar çok turist ağırlarken İspanya'nın ve diğer Akdeniz ülkelerinin gerisinde kalıyoruz sorusunu sorarken Mısır, Türkiye'nin turizm potansiyelindeki turistleri bir bir kendine çekmektedir.

Özellikle Sharm El Sheikh şehrine Türkiye'den bile on binlerce turist tur satın almıştır. Uçak yolculuğu ile gidilebilecek uzaklıkta olmasına rağmen Türkiye'deki 5 günlük her şey dahil otel turizminden daha ucuza Sharm El Sheikh'te konaklayıp tatil yapılabilmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER