Valilik denize girmeyi yasakladı

Valilik denize girmeyi yasakladı
Son dönemde özellikle rip akıntısı sebebiyle yaşanan can kayıplarından dolayı ülke genelinde birlikteliğe gitmek amacıyla denize girişler yasaklandı. Peki hangi illerde denize girmek yasaklandı? İşte detaylar...

Özellikle her yıl yaz tatilinde tatilcilere kabus dolu anlar yaşatan rip akıntısı ve dalgalı deniz dolayısıyla geçen sene onlarca insanımız hayatını kaybetti. Bu durumların önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Valiliklere ve Kaymakamlıklara talimat gösterdi.

Talimatlar neticesinde risk oluşturan denizlerimizde, valilerin ve kaymakamların denize girmeyi yasaklama yetkisi bulunmaktadır. Buna göre Karadeniz kıyılarında bulunan Kaynarca, Karasu, Kocaali, Akçakoca ilçelerinde denize girmek 24 Haziran tarihinde yasaklandı. Ancak söz konusu durumun devam etmesi halinde ilerleyen günlerde de denize girmek yasaklanacaktır.

Söz konusu yasağın en büyük sebebi ise yüzme bilen vatandaşlarımızı bile risk altına sokacak durumda olan rip akıntılarıdır. Ülkemizde ise en çok söz konusu durum Karadeniz bölgesinde görülecektir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER