50.000 Maaşa THY personeli olma şansı geldi İşte detaylar

50.000 Maaşa THY personeli olma şansı geldi İşte detaylar
THY 2024 Yılı 50 Bin TL Maaşla Binlerce Kabin Memuru Personel ve Pilot Alacak! İşte Başvuru Şartları

Türk Hava Yolları (THY) 2024 yılı için 1000 kabin memuru ve 900 pilot alacağını açıkladı. Pilot adaylarından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları askerlik ile ilişikleri bulunmaması lisans mezunu olmaları belirli boy aralığında olmaları ve İngilizce dil yeterliliği istenirken; kabin memuru adaylarının ise en az lise mezunu olmaları belirli boy aralığında olmaları ve sağlık şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

Başvurular THY’nin resmi kariyer sayfası üzerinden yapılacak ve gerekli belgeler arasında kimlik fotokopisi diploma sağlık raporu adli sicil kaydı ve İngilizce yeterlilik belgesi bulunmaktadır. THY personeline 47 bin TL'den başlayan maaşlar ve avantajlı çalışma koşulları sunmaktadır.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Polat 2024'te 1000 kabin memuru ve 900 pilot alımı planladıklarını açıkladı. Kabin memurluğu için en az lise mezunu olmak kadınlar için 160-180 cm erkekler için 170-190 cm boylarında olmak ve sağlık şartlarını sağlamak gerekmektedir.

Pilot alımı için ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak askerlikle ilişiği bulunmamak lisans mezunu olmak belirli boy aralığında olmak ve İngilizce yeterliliği sağlamak gereklidir.