Antalya çabuklukta olmamalıydı resmen sürpriz oldu

Antalya çabuklukta olmamalıydı resmen sürpriz oldu
Antalya güzel güzide bir turizm şehridir ve beklediği o yoğunluğu bir anda görünce herkes bir şaşkın hale geldi işte detaylar.

Antalya 2024'ün ilk yarısında 62 milyon yabancı turist ağırlayarak büyük bir başarı elde etti. Bu dönemde en çok turist gönderen ülke 145 milyon kişi ile Rusya olurken Almanya 1325 milyon İngiltere 650 bin ve Polonya 460 bin turist ile sıralandı. Romanya'dan vize muafiyeti sayesinde gelen turist sayısı %15 artarak 90 bine ulaştı.

Avrupa Futbol Şampiyonası doluluk oranlarını düşürse de yıl sonunda 18 milyon turist hedefleniyor. Şu an otel doluluk oranları %85-90 civarında. Orta Doğu pazarında da hareketlilik yaşanmakta ve özellikle İranlı turistlerin ilgisi devam etmekte. Şehir oldukça güzel bir rakamı 6 milyon 200 bin yabancı turisti ağırladı.

En çok ziyaretçi sırasıyla 1 milyon 450 bin turistle Rusya'dan 1 milyon 325 bin turistle Almanya'dan ve 650 bin turistle İngiltere'den geldi. Romanya'ya sağlanan vize muafiyeti sayesinde Rumen turist sayısında %15 artış oldu ve yıl sonuna kadar bu artışın %25'e ulaşması bekleniyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası otel doluluk oranlarını etkilese de şampiyona sonrası Avrupa'dan ciddi rezervasyonlar bekleniyor. Şu an otel doluluk oranları %85-90 seviyesinde ve Orta Doğu pazarında da hareketlilik mevcut.