MEB 100 müfettiş yardımcısı alacak! İşte MEB personel alım detayları

MEB 100 müfettiş yardımcısı alacak! İşte MEB personel alım detayları
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 100 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Başvurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek. Başvuru şartları arasında, belirli eğitim ve yaş kriterlerini karşılamak, kamu personeli seçme sınavından (KPSS) gerekli puanı almış olmak yer alıyor. Alım sürecinde yazılı ve sözlü sınavlar yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 100 müfettiş yardımcısı alımı için yarışma sınavı düzenleyeceğini duyurdu. Bu duyuru, Resmi Gazetede yayımlandı ve başvurular 14-25 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak. Sınav, öğretmenlik ve öğretmen dışı alanlar için iki farklı şekilde düzenlenecek. Öğretmenlik alanından başvuran adayların yazılı ve sözlü sınava girmesi gerekecek ve başvuru şartları arasında öğretmenlikte en az 8 yıl çalışmış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak yer alıyor. Öğretmenlik dışı alanlarda başvuru yapacak adaylar içinse, KPSS ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı bir süreç izlenecek.

Bu alandan başvuracak adayların hukuk, iktisadi ve idari bilimler gibi alanlardan mezun olması ve en az 75 KPSS puanı almış olmaları gerekiyor. Öğretmenlik alanında yazılı sınav 23 Kasım 2024'te Ankara'da yapılacak ve sonuçlar 6 Aralık'ta açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 20-24 Ocak 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve sonuçlar 7 Mart'ta ilan edilecek. Öğretmenlik dışı alanlarda ise sözlü sınava girecek adaylar 2-6 Aralık'ta sınava katılacak ve sonuçlar 20 Aralık'ta duyurulacak. Atamaya hak kazananlar ise 17 Ocak 2025'te açıklanacak. Bu süreçte, müfettiş yardımcıları, Bakanlık bünyesinde eğitim, idari işler, mali hususlar gibi farklı görevlerde bulunacak.