2 artı 2 Emekliye 2 tazminat çifte maaş! Yetim Dul Maaşı Alanlarsa...

2 artı 2 Emekliye 2 tazminat çifte maaş! Yetim Dul Maaşı Alanlarsa...
Emeklilere 2 artı 2 konusu gündeme geldi. Emekli bu habere göre iki maaş iki tazminat hakkı elde edebilir işte detaylar...

Türkiye’de yaklaşık 16 milyon kişi emekli maaşı alıyor ve bu emeklilerin bir kısmı çalışmaya devam ediyor.

Bu durum, çalışan emeklilere iki maaş ve iki tazminat alma imkânı sunuyor. Çift tazminat hakkı için, emeklinin son işyerinde en az bir yıl çalışmış olması gerekiyor.

Dul ve yetim maaşı alanlar da aynı emeklilik sisteminden faydalanabiliyor. Genç yaşta emekli olan birçok kişi, çalışma hayatına devam ediyor veya kendi işini kurarak Bağ-Kur üzerinden sigortalı oluyor.

Tamamlayıcı emeklilik sisteminin devreye girmemesi, emeklilerin düşük maaşlarla geçinmesini zorlaştırıyor. Bu sistemin, 2025 yılında uygulanması planlanıyor ve bu sayede çalışan emekli sayısının azalması bekleniyor.

Mevcut durumda, emeklilerin işten çıkarılmaları halinde diğer çalışanlarla aynı haklara sahip oldukları ve kıdem ile ihbar tazminatlarını brüt maaş üzerinden aldıkları belirtiliyor.

Çalışan emekliler, emeklilik maaşlarının yanı sıra işten çıkarıldıklarında tazminatlarını da alma hakkına sahip. Bu uygulama, emeklilerin haklarını koruma açısından önemli bir rol oynuyor.