Artık ATM para çekiminde ek maliyet!

Artık ATM para çekiminde ek maliyet!
Herkesin vazgeçilmezi ATM işlemlerinde artık ek maliyetlerin söz konusu olduğu bildirildi. İŞTE Detaylar...

Son haberlere bakıldığında ATM hakkında gün geçmiyor ki yeni şikayetler yüzünü göstermesin ve bu konuda yine yapılan araştırmalarda ise bunun nedeninin ekonomi olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bu konuda ise özellikle 200 liralık 2009 yılında tedavüle çıkmış paranınsa hala en yüksek banknot olduğu vurgusu geliyor.

Bir süre önce ise 500 lira ve 1000 liralık yeni banknotlar konuşulmuş hatta bunların haberleri de çokça yapılmıştır. Oysa bu konuda ATM’lerdeki iş yükünün arttığı da gözlemlenmiştir.

Yine 2015 ile 2024 yılları arasında gerçekleştirilen kredi kartıyla işlemler ve nakit çekim işlemlerinde ortalama miktarlarda da büyük artışlar saptanmıştır.

Oysa ATM sayılarında artış ise bahsi geçen yıllar arasında yüzde 11 olmuştur ve ülkede toplamda da 53 bini aşkın ATM yer almaktadır.

Bu sayıya bakıldığında da bazı banka eski uzmanları ise şunu şu şekilde dile getiriyor. Bu sayılara bakıldığında da bu sayıdaki ATM’lerin arızlarının giderilmesi bakımları vs konularında belli bir maliyet ve lojistik maliyetlerinin de yüzde otuz artması bu hususların daha da ortaya çıkmasında esas şeklinde belirtiyorlar.