TORBA YASA: 7200 prim Bağkur, 3600 ek gösterge! TBMM son durum nedir?

TORBA YASA: 7200 prim Bağkur, 3600 ek gösterge! TBMM son durum nedir?
TBMM de konuya ilişkin detaylarda son durum nedir? 7200 prim günlü BAĞKUR ve 3600 ek gösterge son durum bilgisi ne durumdadır? İşte ayrıntılar...

Torba Yasanın son gelişmeleri ve içeriği 19 Ekim 2024 tarihinde yoğun ilgiyle takip ediliyor. Yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Torba Yasa, 3600 ek gösterge, BAĞKUR prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi, vergi affı gibi düzenlemeleri içeriyor.

Geçen dönemde kabul edilen 55 madde Resmi Gazete de yayımlanmıştı; kalan maddeler ise TBMM gündeminde. Yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği henüz net değil, ancak görüşmelerle yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.

Torba Yasanın içeriğinde ev hanımlarına prim desteği ile emeklilik hakkı da yer alıyor. Bu kapsamda, ev kadınlarına 3'te 1 oranında prim desteği verileceği ve isteğe bağlı sigorta sisteminin oluşturulacağı belirtiliyor.

BAĞKUR prim gün sayısının 9000’den 7200’e düşürülmesi de yasa kapsamında ele alınıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hükümetin önceliklerinden biri olduğunu ve en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti. Ancak bu düzenlemenin Torba Yasa’da olup olmayacağı henüz kesinleşmiş değil.

Kaynak: sabah