2025 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA! Ocak ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak?

2025 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA! Ocak ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak?
2025 Ocak ayı yaklaşırken SSK, Bağ-Kur ve emekli memur maaş zamları merak ediliyor. TÜİK'in açıkladığı üç aylık enflasyon verilerine göre Temmuz ayında emekliler için %3,23, Ağustos ayında ise %2,47 oranında zam hak edildi.

2025 Ocak ayında yapılacak SSK, Bağkur ve memur emekli maaş zamları merakla bekleniyor. TÜİK’in açıkladığı üç aylık enflasyon farkı, zam oranlarını etkileyecek.

Temmuz ayında %3.23, Ağustos ayında %2.47, Eylül ayında ise %2.97 oranında artış açıklandı ve toplamda %8.90’lık bir fark oluştu. Kesin zam oranı, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

Memur ve memur emeklilerine 2025’in ilk yarısında %6, ikinci yarısında %5 zam yapılması planlanıyor. Yeni emeklilerin maaşı ise prim gün sayısı ve sigorta süresi gibi faktörlere göre değişiyor.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre belirlenecek. İlk üç ayda toplam %8.90’lık bir artış kaydedildi, ancak kesin zam oranı yılın son üç ayındaki enflasyon verilerine göre belli olacak.

Memur ve memur emeklilerine 2025’in ilk yarısında %6, ikinci yarısında ise %5 zam yapılması planlanıyor. Emeklilik maaşları, prim gün sayısı ve sigorta süresi gibi faktörlere göre değişiklik gösteriyor.

Kaynak: bigpara.hurriyet