1 milyonu aşkın kişi işe girdi! 9 aylık süreçte işe alımları İŞKUR sağladı! İşte detaylar.

1 milyonu aşkın kişi işe girdi! 9 aylık süreçte işe alımları İŞKUR sağladı! İşte detaylar.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un yılın ilk 9 ayında 1 milyon 80 bin 189 kişiyi işe yerleştirdiğini açıkladı. İşte detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) bu yılın ocak ile eylül ayları arasında gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendirerek, 1 milyon 80 bin 189 kişinin iş bulmasına aracılık ettiğini duyurdu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İŞKUR'un Eylül Ayı İstatistik Bülteni'ne atıfta bulunarak, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20,4 oranında bir artış gösterdiğini belirtti.

İŞKUR, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında 2 milyon 357 bin 617 bireysel görüşme gerçekleştirdi. 608 bin 766 işyeri ziyaret edilerek, işverenlerle iş gücü ihtiyaçları hakkında doğrudan temas kuruldu. Bu görüşmeler, iş arayan bireylere daha fazla iş imkânı sağlamak ve işverenlerin açık pozisyonlarını doldurmak amacıyla yapıldı.

Bakan Işıkhan, İŞKUR'un hem iş arayan vatandaşların hem de işverenlerin yanında olmayı sürdüreceğini vurguladı. İŞKUR’un bu süreçteki hizmetlerine dair bir görsel de paylaşarak, kurumun farklı hizmet kalemlerinde elde ettiği sonuçlara dikkat çekti. Bu görsele göre, yılın ilk 9 ayında işverenler tarafından İŞKUR'a 2 milyon 11 bin 836 açık iş başvurusu yapıldı.

İŞKUR'un sunduğu diğer hizmetler arasında iş kulüpleri ve aktif işgücü programları da yer alıyor. Verilere göre, 47 bin 179 kişi iş kulüplerinden, 52 bin 36 kişi ise aktif iş gücü programlarından yararlandı.

2 milyon 357 bin 617 bireysel görüşme, iş arayanların doğru işlere yönlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Bu veriler, İŞKUR’un sadece iş bulma sürecine aracılık etmekle kalmadığını, aynı zamanda işgücü piyasasında aktif bir rol oynadığını gösteriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER