Uzmanlar uyarıyor! Güneş fırtınası kopacak!

Uzmanlar uyarıyor! Güneş fırtınası kopacak!
Güneşte gerçekleşen olayların dünyayı etkileyeceği yönündeki gelişmeler uzmanlardan peş peşe açıklamaları da beraberinde getirdi. Dünyaya gelmeye başlayan plazma topu risk oluşturacak.

Uzayda meydana gelen olaylar gündeme bomba gibi düştü. Güneşten kopan tev plazma topunun dünyaya doğru hareket ediyor oluşu endişe yarattı. Başta elektrik şebekeleri olmak üzere uydu sistemlerinde sorunların yaşanacağı öngörülüyor.

ABD'li yetkililerden açıklama geldi

ABD yetkilileri güneşten kopan plazma topuyla ilgili peş peşe açıklamalar yapıyor. 10 Ekim 2024'ten itibaren dünyaya çarpması beklenen plazma topunun çeşitli bölgelerde kutup ışıklarını açığa çıkaracağı tahmin ediliyor. Dünyanın farklı yerlerinden görülebilecek bu durumun güneşten gelen plazma topundan kaynaklanacağı belirtiliyor.

Saatte 4 milyon km hıza sahip

Saate 4 milyon km hıza ulaşan bu cisim güneş fırtınası olarak da tabir ediliyor. Önceki yıllarda da benzer olayların yaşandığı hatırlatıldı. 2023 yılında İsveç'te elektrik kesintileri yaşanırken Güney Afrika'da enerji alt yapıları zarar görmüştü.

Şehir ışıklarından uzak olanlar daha net farkedecek

Aurolalar şehir ışıklarının olmadığı ve ışıklara uzak olan bölgelerde net olarak izlenebilecek. Aynı zamanda yetkililer dijital kameraların çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan ışıkları görüntüleyebileceklerini vurguladı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER