Asgari ücret ne kadar olacak? Veriler o rakama işaret ediyor? ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2025 SON DAKİKA

Asgari ücret ne kadar olacak? Veriler o rakama işaret ediyor? ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2025 SON DAKİKA
2025 Ocak ayı için asgari ücret zammıyla ilgili tahminler şekilleniyor. 2024'te asgari ücret 11.402 TL'den 17.002 TL'ye yükseldi. Yeni yıl zammı için 6 aylık enflasyon tahminleri önem kazanıyor. Haberde, 2025'te asgari ücretin ne kadar olacağına dair yeni hesaplamalar ve beklentiler yer alıyor.

2025 yılı Ocak ayında yapılacak asgari ücret zammı, milyonlarca çalışan ve dolaylı olarak tüm vatandaşlar için büyük merak konusu. 2024 yılında asgari ücret 11.402 TL'den 17.002 TL'ye çıkarılmış ve yıl içinde ek bir zam yapılmamıştı. 2025 zammı ise, 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcileri ile yaptığı anket çalışmalarıyla verileri toplarken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında bir dizi toplantı yapacak. Bu süreçte komisyon, işçi ve işveren tarafları arasında arabuluculuk yaparak, enflasyon ve geçim endekslerini değerlendirerek yeni ücreti belirleyecek. Ağustos ayında açıklanacak enflasyon verileriyle iki aylık zam oranı kesinleşirken, son dört aya ait enflasyon oranlarının açıklanmasıyla Ocak zammı netleşecek.

Ekonomistlerin tahminlerine ve yıl sonu enflasyon beklenti anketlerine göre 2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı hesaplanıyor. Pandemi sonrası dönemlerde yılda iki kez yapılan zamlar, 2024 yılı itibarıyla yıllık bazda yapılmış ve ara zam uygulanmamıştı. Asgari ücretin belirlenmesi süreci, hem işçileri hem de işverenleri doğrudan etkileyen bir ekonomik düzenleme olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: sabah