Yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü META Orion!

Yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü META Orion!
Meta, Connect 2024 konferansında artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü "Orion"un ilk çalışan prototipini tanıttı. Bu gözlük, Meta'nın AR teknolojisi alanındaki yeni bir adımını temsil ediyor.

Meta yıllık Connect konferansında yeni artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü ‘Orion’u tanıttı. CEO Mark Zuckerberg bu gözlüğü dramatik bir sunumla tanıtırken Orion’u ‘zaman makinesi’ olarak nitelendirerek geleceğe dair heyecan verici bir teknoloji sunduğunu belirtti.

Orion Meta’nın özel silikon çipleriyle çalışıyor ve kullanıcılar gözlükle el hareketleri ses komutları ve sinir tabanlı bilek ara yüzü aracılığıyla etkileşim kurabiliyor. Meta bu teknolojiyi daha şık ve uygun fiyatlı hale getirmeyi planlasa da ürünün piyasaya çıkışının 2027’yi bulabileceği söyleniyor.

Konferansta ayrıca Meta Quest 3S karışık gerçeklik başlığı ve Ray-Ban işbirliğiyle geliştirilen güncellenmiş akıllı gözlükler gibi ürünlerle yapay zeka (AI) yeteneklerini tanıttı. Meta AI asistanı ‘Meta AI’yi ünlü seslerle geliştirirken bu teknolojilerin kullanıcılarla daha doğal etkileşimler kurmasını hedefliyor.

Şirket bu alanlara yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımlara rağmen Reality Labs birimi üzerinden 2024’ün ilk yarısında 83 milyar dolar zarar etti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER