Ray-Ban Meta Akıllı Gözlük Güncellendi! Yeni yapay zekalı özellikleri Müthiş!

Ray-Ban Meta Akıllı Gözlük Güncellendi! Yeni yapay zekalı özellikleri Müthiş!
Meta, ikinci nesil Ray-Ban akıllı gözlüklerini tanıttı. Gözlükler, şeffaf çerçevelerin yanı sıra hatırlatıcılar ve canlı çeviri gibi yeni yapay zeka özelliklerine sahip.

Meta Connect etkinliğinde ikinci nesil Ray-Ban akıllı gözlüklerine önemli yapay zeka güncellemeleri eklediğini duyurdu. Bu güncellemeler şeffaf çerçeveler ve yeni işlevler içeriyor.

Kullanıcılar gözlükleri kullanarak çevrelerindeki nesnelerle ilgili hatırlatıcılar oluşturabilecek. Örneğin bir kitabı almayı hatırlatmak için basit bir sesli komut yeterli olacak.

QR kodlarını tarama ve yazılı telefon numaralarını arama gibi işlevler de gözlüklerin özellikleri arasında yer alıyor. Yapay zeka artık çevreyi daha iyi tarayarak kullanıcının sorularına yanıt verebilecek ve daha doğal etkileşimler sağlayacak. Meta gözlüklerin sesli komutlarla daha önce sınırlı bir etkileşim sunduğunu ancak yeni güncellemelerle bunun daha doğal hale geldiğini belirtti. Örneğin "Hey Meta bak ve bana söyle" komutuyla başlayan süreç artık daha basit komutlarla çalışıyor. Gözlüklerin mevcut özelliklerine ek olarak durağan görüntülerden çeviri yapabilme yetenekleri geliştirildi. Önümüzdeki aylarda gözlüklerin hoparlörleri aracılığıyla İngilizce Fransızca İtalyanca ve İspanyolca dilleri arasında gerçek zamanlı sesli çeviri yapabilme özelliği sunulacak. Meta’nın bu yenilikleri giyilebilir teknoloji dünyasında yapay zeka kullanımını daha da ileri taşıyor ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER