Meta’dan F/P canavarı! Meta yine yaptı yapacağını! Yeni VR gözlüğü ve işte fiyatı detayları...

Meta’dan F/P canavarı! Meta yine yaptı yapacağını! Yeni VR gözlüğü ve işte fiyatı detayları...
Meta, uygun fiyatlı bir VR gözlük olan Meta Quest 3S modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni çıkan detaylara göre, bu VR gözlüğü fiyat-performans açısından güçlü olacak. Gözlük, gelişmiş özellikler sunarken, daha geniş kitlelere hitap etmeyi amaçlıyor. İşte detaylar...

Meta uygun fiyatlı sanal gerçeklik (VR) gözlükleri pazarına yönelik yeni bir adım atarak Meta Quest 3S modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Amazon’da yapılan bir listeleme ile cihazın fiyatı sızdırıldı ve 299 dolarlık bir etiket taşıyacağı ortaya çıktı.

Bu fiyat 2020 yılında piyasaya sürülen ve 64 GB depolama kapasitesine sahip olan Quest 2 modeli ile aynı olup 128 GB depolama alanına sahip olan Quest 3S’i en uygun fiyatlı VR gözlüklerinden biri haline getiriyor. Donanım açısından Quest 3S Qualcomm'un Snapdragon XR2 Gen 2 çipini kullanacak.

Uygun fiyatlı kalması amacıyla Quest 2 modelinde kullanılan Fresnel lenslerine yer veriliyor. Quest 3’te bulunan gelişmiş yan geçişli kameralar Quest 3S'te de yer alacak fakat bu modelde kameraların çözünürlüğü daha düşük olacak.

Cihazın batarya kapasitesinin biraz daha düşük olacağı ve 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılacağı belirtiliyor. Bu değişiklikler cihazın uygun fiyatlı olması için yapılan fedakarlıklar arasında yer alıyor. Yine de bu modelin hem standart kullanıcıları hem de sanal gerçeklik dünyasına yeni adım atanları hedeflemesi bekleniyor. Meta’nın bu adımı sanal gerçeklik deneyimini daha geniş kitlelere ulaştırmak için önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor. Özellikle fiyat-performans açısından iddialı olan bu gözlük piyasada rekabeti artırabilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER