İşte beklenen o karar! Paralar araç sahiplerine iade edilecek!

İşte beklenen o karar! Paralar araç sahiplerine iade edilecek!
Mahkemeden çıkan emsal karara göre, TÜVTÜRK’ün araç muayenelerinde ek komisyon ücreti alması haksız bulundu. Araç sahiplerine yıllardır alınan bu ücretler iade edilecek. Mahkeme, tüketicilerin lehine karar verdi.

TÜVTÜRK’ün araç muayenesi sırasında aldığı ek komisyon ücretlerine karşı açılan dava araç sahiplerinin lehine sonuçlandı ve mahkeme bu ücretlerin iade edilmesine karar verdi. Giresun’da bir vatandaşın ödediği 8871 TL’lik ek komisyon ücreti geri almak için Tüketici Mahkemesine başvurmasıyla başlayan süreçte mahkeme tüketiciyi haklı buldu ve karar emsal niteliği taşıdığı için benzer durumda olan binlerce araç sahibinin de hak arayabileceğini belirtti.

Tüketici Hakem Heyeti bu ek ücretlerin "ayıplı hizmet" kapsamına girdiğine karar verdi ve TÜVTÜRK’ün son bir yılda vatandaşlardan tahsil ettiği tahmini 240 milyon TL’lik ek ücretin haksız olduğunu vurguladı.

Mahkeme 5464 sayılı Kanun ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna dayanarak kredi kartıyla yapılan ödemelerde alınan bu ekstra ücretlerin hukuksuz olduğunu ve TÜVTÜRK’ün savunmasını reddederek ödenen komisyonların iadesine hükmetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de komisyon talep eden işletmelere yaptırım uygulanacağını açıklayarak kartla ödeme kabul etmeyen veya ek ücret talep eden işletmelerin Gelir İdaresine bildirilmesi gerektiğini belirtti. Bu kararın ardından benzer şikayetlerle başvuran sürücülerin de ücret iadelerini alması bekleniyor.

Kaynak: ekonomim