Emekliliğiniz risk altında mı! Ekim sonunu kaçırmamalı mısınız? İşte yanıtları...

Emekliliğiniz risk altında mı! Ekim sonunu kaçırmamalı mısınız? İşte yanıtları...
EYT'lilerin emeklilik hakkı için önemli bir uyarı! kim ayı sonuna kadar yapılması gereken bir işlemde hata yapılması durumunda, binlerce EYT'linin emeklilik planlarının tehlikeye girebileceği iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ekim 2024 sonu EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinden yararlanmak isteyen ve özellikle 8 Eylül 1999 öncesi SSK'lı olup sonrasında Bağ-Kur'a geçen vatandaşlar için kritik bir tarih olarak öne çıkıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'a göre 1 Mayıs 2021'den önce Bağ-Kur'a geçmiş olanlar 30 Ekim 2024'e kadar Bağ-Kur'dan çıkış yapmazlarsa emeklilik statüleri otomatik olarak Bağ-Kur'a geçecek bu da daha uzun çalışma süresi ve daha düşük emekli maaşı anlamına gelebilir.

Bu durumdan etkilenecek kişiler sigortalı girişi 8 Eylül 1999'dan önce olan Bağ-Kur'a geçen ve 1 Mayıs 2021 öncesinde Bağ-Kur borçları silinmiş olanlar.

EYT ile yapılan yasal değişiklikler SSK ve Bağ-Kur arasında geçiş yapan bireylerin emeklilik statülerinde belirsizlikler yaratarak mağduriyetlere neden oldu.

Bu bürokratik karmaşa binlerce kişinin emeklilik hayalini riske sokmuş durumda. Belirtilen tarihe kadar işlemlerini tamamlamayanlar emeklilik haklarını kaybetme veya daha düşük maaşla emekli olma riskiyle karşı karşıya kalabilir.