Akdeniz Üniversitesi dünya gündeminde

Akdeniz Üniversitesi dünya gündeminde
Uluslararası Eğitim Araştırma kuruluşu tarafından yapılan incelemeler neticesinde Akdeniz Üniversitesi genç üniversiteler sıralamasında birçok üniversiteye geride bıraktı. İşte yapılan araştırmanın detayları...

Akdeniz Üniversitesi Times Higher Education tarafından yapılan araştırma neticesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında en genç ve en başarılı üniversite seçildi. Yapılan araştırmalarda üniversitedeki öğrenci sayısının yaş ortalaması alınarak akademik ve sosyal anlamda yapmış olduğu çalışmalar dikkate alındı.

Söz konusu yapılan inceleme neticesinde Antalya Üniversitesi elde ettiği puanla dünya genelinde 251-300 sıralaması içerisinde yer aldı. Türkiye'deki bütün üniversiteler arasında ise 1 sıraya yükseldi. Söz konusu eğitim araştırma kuruluşu Times Higher Education tarafından dünyanın en iyi genç üniversitelerinden biri olarak adlandırılan Akdeniz Üniversitesi Bir önceki sıralamada ilk 500'de bile değildi.

Söz konusu araştırma dünyadaki 1171 üniversite ile gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Özlenen Özkan ilgili çalışmada elde edilen derecenin kendilerine büyük motivasyon yarattığını belirtti.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER