Alanya'da havuzlar alarm konusu oldu

Alanya'da havuzlar alarm konusu oldu
Alanya'da içme suyu kaynaklarında yapılan testlerde, 55 farklı numunede uygunsuz bakteri bulgularına rastlandığı ortaya çıktı. Bu durum, halk sağlığı açısından endişelere neden oluyor.

Alanya'da, yerel halk sağlığı laboratuvarının 2023 yılı raporuna göre içme suları ve havuz sularında yapılan testler ciddi hijyen sorunlarını ortaya koydu. İçme suyuna yönelik 55 testten uygunsuz bakteri bulguları çıkarken, 764 bakteriyolojik incelemeye tabi tutulan havuz sularından 55'inde de benzer sonuçlar elde edildi. Bu durum, halk sağlığı açısından kaygı verici bulgular olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, havuz suları daha da endişe verici bir tablo sergiliyor; yapılan 6.069 havuz suyu analizinin 1.272'si uygunsuz sonuçlandı. Bu, özellikle yaz aylarında yoğun kullanılan havuzların hijyen standartlarına uymadığını gösteriyor.

Kimyasal analizlerde de çeşitli sorunlar tespit edilmesine rağmen, deniz suyu kalitesi olumlu olarak değerlendirildi, bu da deniz suyunun daha güvenli olduğu anlamına gelebilir. Alanya Halk Sağlığı Müdürlüğü ise su kaynaklarını sürekli kontrol altında tuttuklarını ve halk sağlığını korumak adına gerekli tüm önlemleri aldıklarını açıkladı. Bu durum, Alanya'da yaşayanlar ve bölgeyi ziyaret eden turistler için önemli bir uyarı niteliğinde.

Alanya Medya / ÖZEL HABER