Üstsüz güneşlenen turistlere ceza geliyor!

Üstsüz güneşlenen turistlere ceza geliyor!
Üstsüz gezen ve bağıran turistlere karşı tepkiler artıyor. Görgü kurallarına uymayan bu turistler için 750 Euroya kadar para cezası getirilmesi planlanıyor. Bu uygulama, artan turizmle birlikte yerel halkın tepkisini hafifletmeyi amaçlıyor.

Son yıllarda hızla artan turist sayısına karşı yerel halkın tepkisi giderek büyüyor. 2023'te yaklaşık 14 milyon turist ağırlayan şehir aşırı turizmin getirdiği sorunlarla mücadele ediyor. Yerel halk turistlerin şehri adeta bir tema parkına dönüştürdüğünü özellikle pandemi sonrası turizm patlamasının kira piyasasını bozup şehir merkezini burjuvalaştırarak yaşam kalitelerini düşürdüğünü savunuyor.

Bu durum Malaga’da turizm karşıtı protestolara ve kampanyalara yol açtı. Şehrin yerel meclisi turistlerin uygunsuz davranışlarını engellemek amacıyla yeni kurallar getirdi. Buna göre sokaklarda üstsüz dolaşmak veya sadece iç çamaşırı giymek yasaklanarak bu tür ihlallere 750 euroya kadar para cezası getirildi.

Turistlerin yüksek sesle bağırmaları şarkı söylemeleri ya da müzik dinlemeleri de yasaklandı. Yaşlılar hastalar ve çocukların dinlenme saatlerine saygı gösterilmesi bekleniyor. Yeni düzenlemelerde kaldırım kullanımına ilişkin kurallar belirlenmiş ve bisiklet ya da scooter kullananların yalnızca yasal alanlarda bulunmaları gerektiği vurgulanmış.

Şehri temiz tutmak amacıyla turistlerden çöp kutularını kullanmaları ve tarihi mekanlar ile parkların etrafına çöp atmamaları isteniyor. Malaga bu yeni önlemlerle yerel halkın yaşam kalitesini artırmayı ve turistlerin daha düzenli bir deneyim yaşamalarını sağlamayı hedefliyor. Yerel yönetim hem İngilizce hem de İspanyolca posterlerle turistlere bu kuralları hatırlatmaya çalışıyor.

Alanya Medya / Özel Haber