Turistler o uygulamaya yüzünden denize girmek istemiyor, ne zaman tedbir alınacak?

Turistler o uygulamaya yüzünden denize girmek istemiyor, ne zaman tedbir alınacak?
Son zamanlarda tüm ülke genelinde yaygınlaşarak artan özellikle Akdeniz ve Ege sahil bandında görülen bir uygulama yüzünden turistler Alanya'da denize girmek istemiyor. Peki o uygulama nedir? Yerli turist neden tepkili?

Son zamanlarda kıyı şeridimizdeki işletmelerin sayılarının giderek artması sebebiyle sahil bandında denize girmek çok pahalı hale geldi. Özel plaj olarak ifade edilen tesislerin istediği ücretler ise artık tahammül sınırlarının üstüne çıktı.

Plaj ücretleri çığrından çıktı

Kıyı şeridimiz her geçen gün özel plaj İşletmeleri ile dolmaya devam ediyor. Bundan 10 sene önce tek tük olan özel plaj işletmeleri artık neredeyse sahil bandının en güzel yerlerini ele geçirilmiş durumda.

20 bin lira isteyen bile var

Burada lüks hizmetten bahsetmiyoruz kişiler sadece denize girmek için söz konusu özel plaj işletmelerine ortalama 1500 lira bedel ödemek zorundalar. Hele bir de özel Loca isterseniz 3000 lira ile 20.000 lira arası bir ücret ödemek zorundasınız.

Artık sektör haline geldi

İşin kötüsü bu durum artık bir sektör haline dönüştü. Bu işten kim ne kazanıyor bilemem ama Antalya çok şey kaybediyor orası kesin. Belediyeler tarafından kiraya verilen plaj işletmelerinde yeme içme fiyatları da el yakar cinsten.

Alanya Medya / ÖZEL HABER