Adana - Mersin arası 35 dk olacak proje!

Adana - Mersin arası 35 dk olacak proje!
Mersin-Adana arasındaki demiryolu ulaşımı hızlı tren hattı sayesinde 35 dakikaya düşecek. Vali Pehlivan, yaptığı incelemelerde, Çukurova Uluslararası Havalimanı'na da bu hat üzerinden 23 dakikada ulaşılabileceğini belirtti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Mersin-Adana-Gaziantep arasındaki hızlı tren hattı projesi şantiye alanında incelemelerde bulunarak projenin son durumu hakkında bilgi verdi. Toplam uzunluğu 3105 kilometre olacak projenin tamamlanmasıyla Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası seyahat süresi 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya inecek.

Şu an fiziki gerçekleşme oranı yüzde 45 seviyesine ulaşan projede tren hızı saatte 200 kilometreye kadar çıkabilecek ve Mersin-Adana arası yolculuk süresi 35 dakikaya düşecek. Vali Pehlivan ayrıca Mersin veya Adana’dan trene binen yolcuların Çukurova Uluslararası Havalimanı’na 23 dakikada ulaşacağını belirtti.

Hızlı tren hattı yılda yaklaşık 64 milyon yolcu ve 992 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak. Proje Mersin ve çevresinin ticaret tarım turizm ve lojistik sektörlerine büyük katkılar sağlayacak ihracat potansiyelini ve rekabet gücünü artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına ivme katacak.

Vali Pehlivan bu büyük yatırımı Mersin’e kazandıran Cumhurbaşkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Tarsus’taki incelemelerinde Vali Pehlivan’a Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de eşlik etti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER