Bekçi alımı başladı mı? Bekçi alımı ne zaman? İşte detaylar...

Bekçi alımı başladı mı? Bekçi alımı ne zaman? İşte detaylar...
Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için henüz resmi bir tarih açıklanmadı. Başvurular, Resmi Gazete'de ilan edildikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. Adaylar, başvuru şartlarını taşıdıkları takdirde e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek İşte detaylar.

2024 yılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için başvurular henüz başlamadı ve Polis Akademisi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başvuru tarihlerini duyurması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 26 ilde 1250 bekçi alımı yapılmıştı.

Yeni dönem başvurular Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra e-Devlet veya Emniyet Genel Müdürlüğü'nün web sitesi üzerinden yapılabilecek. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, en az 167 cm boyunda ve beden kitle indeksinin 18-27 aralığında olması gibi kriterler bulunuyor.

Adayların, başvuru yaptığı ilde en az bir yıl ikamet etmiş olması ve askerlik hizmetini tamamlamış olması şart. Yaş sınırlaması ise 18 ile 31 yaş arasında olmak. Fiziki yeterlilik testini geçen adaylar, sağlık kontrolünden geçtikten sonra eğitim alabiliyor.

Bekçi maaşlarına 2024'te %19,31 zam yapılmış olup, en düşük maaş 39.849 TL, en yüksek maaş ise 59.655 TL olarak belirlendi. Başvuruların detayları Polis Akademisi ve EGM'nin resmi duyurularında yer alacak.

Kaynak: haberturk