9 Milyar dolarlık vurguna Dur denildi

9 Milyar dolarlık vurguna Dur denildi
Oyun deşifre edilince tamı tamına 9 milyar dolarlık bir vurguna dur denilmiş oldu işte detaylar.

Dört ilde düzenlenen operasyonla dolandırıcılık yaparak suç gelirini kripto varlıklarla aklayan bir şebeke deşifre edildi ve 9 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin arkadaşlık ve sohbet siteleri ile sahte sosyal medya hesapları kullanarak mağdurlardan kişisel verileri ele geçirdiği tespit edildi.

Ardından bu verileri şantaj yaparak para toplamak için kullandığı tespit edildi. Elde ettikleri suç gelirlerini karmaşık kripto para transferleri ile aklayarak meşru gösterme çabası içinde olan şüphelilerin işlem hacmi 9 milyar 411 milyon 572 bin 142 TL olarak belirlendi.

56 mağduru olan şebekenin 2 şüphelisi ise hala aranıyor. Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklayan 9 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler arkadaşlık ve tanışma siteleri ile sahte sosyal medya hesapları üzerinden mağdurları tuzağa düşürüp şantaj yoluyla para aldı.

Elde edilen suç gelirleri kripto varlıklara çevrilerek karmaşık transferler aracılığıyla aklandı. Operasyon sonucunda şüphelilerin kripto para işlem hacminin 9 milyar 411 milyon TL olduğu belirlendi.