Aile destek ödemeleri Süre ne zaman kadar

Aile destek ödemeleri Süre ne zaman kadar
Evet yapılmakta olan Aile Destek ödemelerinde süreç uzadı mı uzayacak mı en son tarih ne olacak işte detaylar.

2024 Temmuz ayında aile destek ödemelerinin durumu merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere verilen bu ödemeler 12 aylık bir süre boyunca hesaplara yatırılıyordu ve Temmuz 2024'te son kez yapılacak. Geçen yıl uzatılan bu destek programının yeniden uzatılıp uzatılmayacağı hakkında araştırmalar devam ediyor. Temmuz ayında yapılacak ödemelerle programın sona ereceği belirtiliyor.

Ödemeler her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçiyor ve e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Program kapsamında verilen destekler hanelerin gelir seviyesine göre 850-1250 TL arasında değişiyor. Çocuk sayısına göre de 350-650 TL arasında ilave destek sağlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

12 aylık dönem boyunca hak sahiplerine yapılan ödemeler Temmuz 2024'te son kez yapılacak. Geçtiğimiz yıl uzatılan bu destek 850-1250 TL aralığında değişen tutarlarla dar gelirli ailelere sağlanıyor. Ödemeler her ayın 15 tarihinden sonra hesaplara geçerken bu ay bayram dolayısıyla erken yatırılmıştı.

Destek ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Gelir seviyesine göre değişen ödemeler ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirleniyor. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında ise hanelerde bulunan çocuk sayısına göre Türk Lirası ek destek verilmektedir.