Üniversite sisteminde yeniliğe mi gidiliyor? YÖK açıklama yaptı!

Üniversite sisteminde yeniliğe mi gidiliyor? YÖK açıklama yaptı!
Üniversite sisteminin değişeceği yönünde birçok iddia ortaya atılmıştı. Bu iddiaların başında mühendislik ve sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim verilmeyeceği geliyordu. YÖK bu iddialara son noktayı koydu.

Üniversite sisteminin değişeceğine yönelik iddialar eğitim camiasında büyük yankı uyandırmıştı. Yükseköğretim Kurulu bu iddialara açıklama getirdi. Yaptığı açıklamayla iddiaları çürüten YÖK bu açıdan herhangi bir çalışmanın olmadığını dile getirdi.

YÖK: "Bugün bazı medya organlarında yayınlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi gerçeği yansıtmamaktadır''

YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada net olarak değişikliğin yapılmayacağı açıklandı. "Bugün bazı medya organlarında yayınlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda Kurulumuz tarafından yapılan sunumda; yükseköğretim hayatımız, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile halihazırda yürütülmekte olan ihtisaslaşma programı, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları ele alınmıştır'' diyen Yükseköğretim Kurulu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

YÖK Başkanı Erol Özvar, üyelerin katıldığı sunumda da detaylı açıklama yaptı. YÖK'ü yıpratma amaçlı ortaya atılan iddialara kulak asılmaması gerektiğini vurgulayan Özvar basın yayın organlarını daha sorumlu olmaya davet etti.

Yapılan toplantıda önümüzdeki 30 yılda dünyada ve ükemizdeki yükseköğretimi etkileyecek değişikliklerin olacağı ve YÖK'ün geleceğe yönelik vizyonu için hazırlıkların ve projelerin yapıldığı konuşuldu.

Bu çalışmaların katılımcılarda memnuniyet uyandırdığını söyleyen yazılı açıklamada toplantının ilerleyen günlerde de devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER