MEB yeni Görev sundu! 15 Temmuz Okul Gazetesi Çıkarılacak!

MEB yeni Görev sundu! 15 Temmuz Okul Gazetesi Çıkarılacak!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerden 15 Temmuz’a özel bir okul gazetesi çıkarmalarını istedi. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel bir okul gazetesi çıkarma görevi verdi. Bu proje kapsamında öğretmenler ve öğrenciler iş birliği yaparak gazetenin içeriklerini oluşturacaklar. Her ne kadar bazı okullar bu görevi ihmal etmiş olsa da MEB resmi yazıyla okullara bildirimde bulundu. Gazete ortaokul seviyesindeki okullara yönelik hazırlanacak ve PDF formatında aralık ayında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) aracılığıyla gönderilecek. Görev toplamda üç ay sürecek.

"15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı" adıyla yayımlanacak olan gazete hem ilkokul hem de ortaokul seviyesinde iki ayrı formatta hazırlanacak. İçeriğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anımsatan şiirler hikayeler röportajlar bulmacalar ve fotoğraflar gibi çeşitli materyaller yer alacak. Gazete içerisinde Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı'nın resmi logoları dışında başka bir logo kullanılmayacak ve “Para İle Satılmaz” ibaresine yer verilecek.

Projenin kuralları arasında gazetenin hiçbir şekilde ayrımcı bir dil içermemesi ve ticari reklamlar bulundurmaması yer alıyor. Öğrencilerin gazete içeriğinde yer alabilmesi için velilerinden yazılı izin alınması zorunlu tutulacak. Hazırlanan gazete dijital ortamda yayınlanabileceği gibi basılı olarak da dağıtılabilecek.

Bu süreç öğretmenlerin rehberliğinde ve danışman öğretmenlerin gözetimi altında gerçekleşecek. Hem öğretmenler hem de öğrenciler bu özel sayıyı oluştururken iş birliği içinde çalışacak ve 15 Temmuz'un anlam ve önemini en iyi şekilde yansıtacak içeriklerle gazetenin hazırlanmasını sağlayacaklar.

Alanya Medya / ÖZEL HABER