Üç Adalar"ın su altı zenginlikleri Alanya da görüntülendi! İşte detaylar..

Üç Adalar"ın su altı zenginlikleri Alanya da görüntülendi! İşte detaylar..
Antalya Kemer'deki Üç Adalar'ın su altı zenginlikleri görüntülendi ve dalış turizminin popüler noktası olarak dikkat çekti.

Antalya'nın Kemer ilçesi açıklarında yer alan Üç Adalar dalış turizminin önemli noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Tekirova sahilinden ulaşılabilen bu bölge yaz aylarında tur teknelerinin popüler rotalarında yer alırken su altındaki zengin biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

Su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan North Star Dalış Merkezi'nin desteğiyle ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği dalışta ahtapot deniz kadehi hani isparoz orfoz vatoz gibi birçok deniz canlısını ve bölgedeki arkeolojik kalıntıları kaydetti.

Ceylan Akdeniz'in akıntı sistemlerinin bu alanda tür çeşitliliğini artırdığını belirtti. Bölgenin dalış tekneleri için özellikle Kemer çıkışlı seferlerde tercih edildiğini vurgulayan Ceylan flora ve fauna açısından önemli kayıtlar elde ettiklerini ifade etti. Üç Adalar'ın ekolojik zenginliği ve arkeolojik mirası nedeniyle milli park statüsüne kavuşturulmasının bölgenin korunması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER