Sonunda Beklenen Açıklama Geldi! Antalya-Alanya Otoyol Müjdesi!

Sonunda Beklenen Açıklama Geldi! Antalya-Alanya Otoyol Müjdesi!
Uzun zamandır merak konusu olan Antalya-Alanya Otoyolu için Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, müjdeyi verdi.

Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı Antalya-Alanya Otoyolu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Tavlı heyecanla beklenen ve bölge trafiği için önemli olan otoyolun sözleşmesinin 14 Ekim Pazartesi günü imzalanacağı haberini vermekten mutlu olduğunu söyledi.

Atılan bu adımın, bölgede özellikle yaz aylarında artan trafiği rahatlatmayı hedeflediğini söyleyen Tavlı, ulaşımın daha güvenli, hızlı ve konforlu hale geleceğinden bahsetti.

Tavlı, otoyol projesinin bölgede turizm potansiyelini geliştiren ve ticaret hacmini genişleten bir rol oynadığını aynı zamanda bölge ekonomisine de büyük katkıları olacağını dile getirdi.

Antalya ve Alanya arasında oluşturulacak olan güzergahın çevre illerden gelen ziyaretçilere şehir içine girmeden direkt geçiş yapmalarını sağlayacağını belirten Tavlı, bu sayede seyahat süresinin kısalacağını ve daha rahat ulaşım imkanı sunacağını söyledi.

Güzergah İçeriği Şu Şekilde

Tavlı, ‘otoyolun toplam uzunluğu 122 kilometre olacak, ana gövdesi 84 kilometre ve 6 şeritli inşa edilecek. Proje içinde 7 kavşak, 8 tünel, 19 viyadük ve 4 otoyol hizmet tesisi bulunacak. Hayata geçirilecek olan projenin ekonomiye 6,6 milyar lira tasarruf sağlayacağı öngörülüyor.

Bu büyük proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdülkadir Uraloğlu, Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge vekillerimize teşekkür eder, projenin hayırlı olmasını dilerim’ şeklinde konuştu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER