Riviera kruvaziyeri Alanya'ya demir attı: 1209 turist Alanya'ya merhaba dedi!

Riviera kruvaziyeri Alanya'ya demir attı: 1209 turist Alanya'ya merhaba dedi!
Alanya'ya kruvaziyer gemisiyle gelen 1209 turistten esnaf umutlu. Alanya'nnı her karşını gezip bölgeyi yakından keşfedecekler.

Alanya'ya gelen kruvaziyer gemileri turistik açıdan bölgeye katkı sağlıyor. Rusya, ABD, Ukrayna ve diğer ülkelerden gelen turistler Alanya'yı yakından görme imkanı buluyor. Bunun yanı sıra Alanyalı esnaflar da satış potansiyelinin artması yönündeki umutlarını dile getiriyor.

Riviera adlı kruvaziyer gemisi Alanya'ya gelerek demir attı. Çoğunluğu ABD'li olan 1209 turist kent merkezinin yanı sıra tarihi yerlere akın etti.

240 metre uzunluğuyla dikaktleri üzerine çekti

240 metre uzunluğa sahip Marshall Adaları bandıralı olan Riviera adlı kruvaziyer gemisi Rodos'tan çıkarak rotasını Alanya Limanı'na çevirdi. Limana ulaşan geminin devasa oluşu halk tarafından da dikkat çekici görüldü.

Turistlerin çoğunun ABD' vatandaşı olduğu biliniyor. Toplamda 1209 turisti ağırlayan gemide 759 personelin bulunduğu açıklandı. Turistlerin gümrük işlemleri tamamlanır tamamlanmaz tur otobüsleriyle tarihi yerlere adeta akın edildi.

Alanya'ya bu denli turist gelmesinin başlıca sebepleri arasında sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikler bulunuyor. Bu sebeple dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Alanya kruvaziyer turizminde de duraklarından biri haline geliyor. Riviera'nın saat 17:00'da Bodrum'a hareket edeceği öğrenildi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER