Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda yeni rekor! Yolcu sayısında geçen yıllara göre büyük artış var!

Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda yeni rekor! Yolcu sayısında geçen yıllara göre büyük artış var!
Gazipaşa-Alanya Havalimanı'ndaki yolcu sayısı artışı dikkat çekti. Eylül ayında dış hatlardaki yolcu sayısı 2023'e göre büyük fark yarattı.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı açıldığı günden itibaren yoğun talep görüyor. Rahat ulaşım alternatifi olan uçak seyahatleri her geçen gün daha da fazla artmakta. 2023 yılındaki aynı aylardaki yolcu sayılarıyla bu yılın yolcu sayıları arasında önemli bir artış yaşandı.

Havalimanının konforu ve rahatlığı yolcuların tercihlerini artırıyor

Turizmci Şükrü Cimrin'e göre uçak ulaşımına artan talebin önemli sebebi havalimanının konforu ve rahatlığından geliyor. Cimrin'e göre, çeşitli havayolu şirketlerinin Gazipaşa'ya sefer için başvuruda bulunması gelecekte havalimanı için daha iyi sonuçların alnmasını sağlayacak.

Alanya turizmi için de oldukça önemli olan bu gelişme yatırımların ve tanıtım çalışmalarının sonuç verdiğini gözler önüne seriyor.

''Eylül ayında 22 milyondan fazla yolcu seyahat etti''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Eylül ayı verileriyle ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında GZP Havalimanına 838 bin yolcunun geldiğini açıkladı. İç hat yolcu sayısı 373 bin 778, dış hat yolcu sayısı ise 464 bin 609 olarak belirlendi. Eylül ayında Türkiye genelinde ise toplam 22 milyon 415 bin 821 yolcunun seyahat ettiğini söyleyen Uraloğlu, GZP Havalimanı'na olan artışın önemini vurguladı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER