Bodrum'da inşaat yasakları son buluyor! Bu yıl Büyük yatırımlar gelebilir!

Bodrum'da inşaat yasakları son buluyor! Bu yıl Büyük yatırımlar gelebilir!
Bodrum'da 15 Ekim'de inşaat yasağı sona eriyor. Gayrimenkul uzmanları, maliyet ve faiz artışları nedeniyle zor bir yıl geçirdiklerini, ancak bu yıl yatırımların artmasını beklediklerini belirtti.

Bodrum’da 15 Ekim'de inşaat yasağının sona ermesiyle gayrimenkul sektöründe büyük yatırımlar bekleniyor. Geçtiğimiz yıl artan maliyetler ve faiz oranları sektörü olumsuz etkilerken bu yıl sektör temsilcileri umutlu. Global İpek Yapı & Gayrımenkul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İpek Bodrum'da dengeli bir piyasanın oluştuğunu ve kira sınırının kalkmasıyla gayrimenkul yatırımlarının arttığını belirtti. İnşaat malzemelerindeki maliyet artışlarına rağmen konut fiyatlarının yıl sonuna kadar %20-30 oranında artacağı öngörülüyor.

Bodrum'daki arz-talep dengesinin sağlanmasıyla birlikte elde kalan konutların satılacağı düşünülüyor. Kaya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Kaya ise geçen yılın sektör için zorlu geçtiğini ve 2024’ün ilk çeyreğinde de kayıplar yaşandığını belirtti.

Sezon öncesi Bodrum’a olan ilgi artıyor ve sermayesi güçlü firmalar temkinli yatırımlar yapıyor. Kaya mevcut konut stokunun eritilmesi halinde Bodrum'da başarılı bir sezon geçeceğini düşünüyor. Turizm ve inşaat sezonlarının birbirini desteklediği bu dönemde Bodrum'daki yapı sektörü hareketlilik kazanacak ve satışların artması bekleniyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER