Belediye bu sorunu çözmeli, turistler Alanya'ya küskün

Belediye bu sorunu çözmeli, turistler Alanya'ya küskün
2024 yazı Alanya için resmen kabus dolu bir turizm sezonu olarak geçti desek abartmış olmayız. Yaşanan bir sorun var ki söz konusu sorunu belediye ve Kültür Turizm Bakanlığı el ele vererek çözebilir. Peki bu sorun nedir?

Alanya'da hatta ülkemizin Ege ve Akdeniz sahil şeridi boyunca yıllardır çözülemeyen bir sorun bulunmaktadır. Söz konusu sorunun adı kıyı işgalidir. Kıyıdan 4-5 metre uzaklıkta önce büfe ardından ise beach park olarak hizmet veren işletmeler sebebiyle yerli ve yabancı turistler kıyı şeridinin tadını çıkaramıyor.

Kiralık plajlar büyük sorunlara sebep oluyor

Hatta bazı yerlerde durum o kadar vahim ki söz konusu beach parkların yükselttiği paravanlar sebebiyle denizi dahi göremiyorsunuz. Söz konusu sahil şeridi belediye tarafından ilgili işletmelere kiraya verilir. Ancak hiçbir şekilde kıyı şeridinin işgal edilmesi ve yüksek fiyatlar üzerinden vatandaşlara bilet satılarak girişlerin sağlanması durumu yasal değildir.

Giriş ücretleri astronomik

Söz konusu giriş ücretleri orta ve üst gelir seviyesinde bulunan Avrupalı turistleri dahi rahatsız edecek boyutlardadır. Bu sebepten dolayı söz konusu turistler otellerinin plajlarından başka bir yerde denize girmek istemiyorlar.

Turizm imajımız zedelendi

Söz konusu sorunu kendi ülkelerine döndüklerinde sosyal medya üzerinden yapmış oldukları paylaşımlarla yayarak ülkemizin turizm İmajını zedeliyorlar. İlgili sorunun çözümü için ise belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı el ele vererek gerekli çalışmaları yapmalıdır.