Bakan Uraloğlu müjdeledi: Alanya-Gazipaşa Havalimanı büyütülüyor!

Bakan Uraloğlu müjdeledi: Alanya-Gazipaşa Havalimanı büyütülüyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Gazipaşa Havalimanı ile ilgili gelişmeleri aktardı. Tesislerin genişletilip yolcu uçuş kapasitelerinin artırılacağı yönünde çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Alanya-Gazipaşa Havalimanı Gelişim Projesi Gündemde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni projenin detaylarını aktardı. Proje hedefinin yolcu ve uçuş kapasitesini artırmak olduğunu vurgulayan Bakan mevcut olan terminal binasının genişletileceğini söyledi. 2 bin 648 metrekare genişletilecek olan mevcut terminal binası 9 bin 67 metrekarelik alanda hizmet verecek.

Bakan Uraloğlu ''Turizm sektörü ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın kapasitesini artırmak için harekete geçtik. Proje ile hem havalimanımızın fiziki yapısını büyüteceğiz hem de yolcularımıza daha konforlu ve modern bir hizmet sunacağız" açıklamasını yaptı.

2009 yılında hizmet vermeye başlayan havalimanın hem Alanya'ya hem de Türkiye turizmine katkı sunduğunu ifade eden Bakan terminalin yıllık 1,5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu hatırlattı.

"Uçuş ve yolcu trafiğinin her geçen yıl artarak devam ettiğini göz önüne alarak havalimanı kapasitesinin artırılmasına yönelik proje çalışmaları yapıyoruz. Mevcut 6 bin 419 metrekarelik terminal binasını 2 bin 648 metrekare daha genişleterek yolcularımıza 9 bin 67 metrekarelik bir alanda hizmet vereceğiz" diyerek detayları aktardı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER