Antalya'daki domuz eti skandalı vatandaşları tedirgin etti! Olay sonrasında gözler Alanya'ya çevrildi!

Antalya'daki domuz eti skandalı vatandaşları tedirgin etti! Olay sonrasında gözler Alanya'ya çevrildi!
Tarım ve Orman Bakanlığı ülke genelinde denetimler yaparak gıdaları denetlemişti. Ancak birçok işletmenin et ürünleri denetimlere takıldı. Sağlığa tehdit oluşturan ürünler sonrasında Alanya İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı Mehmet Rüzgar açıklama yaptı.

Ülke genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde birçok işletme sınıfta kaldı. Bazı et ürünleri sağlık açısından sorun teşkil ettiği için işletmelere cezalar yazıldı. Antalya'da da meydana gelen et skandalından sonra Alanyalılar gelecek açıklamayı merak etti.

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar açıkladı

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar Alanya'da böyle bir durumun olmadığını söyledi. Denetimlerin sıkılaştırılacağı konusunda da bilgi veren Rüzgar otellerden kafelere kadar her işletmenin kontrol edileceğini söyledi.

Yapmış olduğu açıklama '' Biz denetimlerimizi zaten aralıksız yapıyorduk. Son zamanlarda daha çok sıkılaştırdık. Otelden kafeye kadar Alanya'daki bütün işletmelerden özellikle et ürünlerinde numune aldık ve tür tahlili için laboratuvara gönderdik. Çok şükür şu ana kadar olumsuz bir raporla karşılaşmadık'' ifadelerini kullandı.

Denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini de ifadelerine ekleyen Rüzgar vatandaşların sağlığını ön planda tuttuklarını söyledi. Alanya'da bu tür olaylara izin vermeyeceklerinin altını çizerek vatandaşların tedirgin olmamalarını, gereken işlemlerin yapılacağını vurguladı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER