Antalya da Film Forum Ödülleri sahiplerini buldu!

Antalya da Film Forum Ödülleri sahiplerini buldu!
Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Film Forum'da ödüller sahiplerini buldu. Forum, ortak yapım projelerine destek sunan bir platform olarak öne çıkıyor.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve sinema dünyasına yeni projeler kazandırmayı hedefleyen bu etkinlik sektördeki profesyonellerle sinemaya gönül verenleri bir araya getirdi. Bu yıl Antalya Film Forum'a toplamda 119 başvuru yapıldı ve bu başvurular arasından seçilen 19 proje iki gün boyunca çeşitli değerlendirmelerden geçirildi. Programın sonunda başarılı projeler ödüllendirildi.

Ödül töreninde Antalya Film Forum’un direktörü Betül Günay etkinliği destekleyen kurum ve kişilere teşekkür etti. Destekçiler arasında WOM Stüdyo GAİN BKM Mutfak The TAMTAM Chantier Films Antalya Film Ekibi Varyete Bros Adam Canavar Design House Rollart Film E-Ofis Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve festivalin idari direktörü Av. Cansel Tuncer ile sanat direktörü Deniz Yavuz yer aldı.

Forumda verilen ödüller ise şu şekilde sıralandı: "Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu" ödülleri "Ölü Arının İğnesi" ve "Kırk Gün Kırk Gece" projelerine verildi. WOM Stüdyo tarafından verilen stüdyo kullanım desteği "Üç Kızın Hikayesi" projesine giderken Rollart’ın teknik ekipman desteği ise "Ölü Arının İğnesi" projesini kazananlar arasında yer aldı. "Uzun Metraj Kurmaca Film Work In Progress Platformu" ödülüne "Memento Non Mori" layık görülürken aynı proje Chantier Dağıtım Ödülü ve The TAMTAM tarafından sunulan Color Suit ve Finishing Destek Ödülü’nü de kazandı.

"Belgesel Film Work In Progress Platformu" ödülü ise "32 Metre" adlı belgesele verildi. Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu kategorisinde GAİN proje geliştirme desteği ödülünü "Keko" projesi aldı ve BKM Mutfak’ın senaryo ve oyun yazma atölyesi ödülü de yine aynı projeye gitti. "Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu" ödülünü "Mutlu Bir Yuva" alırken Antalya Film Ekibi yapım danışmanlığı desteği ödülünü de yine aynı proje kazandı. 7-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Forum birçok uzmanın deneyimlerini paylaşmasıyla dikkat çekti. Usta oyuncu Mehmet Aslantuğ da bir ustalık dersi vererek katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER