Alanya`nın Güneşi YÖREX Fuarı`na Doğdu! Tropikal Zenginlikler Göz Doldurdu!

Alanya`nın Güneşi YÖREX Fuarı`na Doğdu! Tropikal Zenginlikler Göz Doldurdu!
Alanya tropikal meyve zenginliğiyle açık ara ülkenin en iyisi. YÖREX Fuarı`nda sergilenen bu zenginlikler fuara katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Alanya`nın tropikal meyve çeşitliliği YÖREX Fuarı`nda göz doldurdu. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ilçenin tarımsal zenginliklerini fuarda sergilediklerini ve büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Özellikle papaya, mango, yıldız meyvesi ve avokado gibi tropikal meyvelerin fuara katılanlar tarafından çok beğenildiğini dile getirdi.

Fuarda öne çıkan bazı noktalar vardı. Bunlar, tropikal meyve çeşitliliği, yüksek katma değer, coğrafi işaretli ürünler, yöresel lezzetler ve turizm ile tarımın bir araya gelmesi oldu.

Alanya`nın tropikal meyve çeşitliliğiyle ülkede önemli bir üretim merkezi haline geldiği bilinen bir gerçek. Tropikal meyvelerin sağlıklı olması ve yüksek katma değer taşıması meyve üreticileri için önemli bir gelir kaynağı oldu.

Fuarda Alanya`ya özgü olan coğrafi işaretli ürünler tanıtılırken, fıstıklı limonata gibi yöresel lezzetler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Tüm bunlar bir araya geldiğinde Alanya`nın turizm ve tarım alanında ciddi bir potansiyele sahip olduğu yeniden gözler önüne serilmiş oldu.

Alanya Bu Konuda En İyisi

Göktepe`nin yaptığı açıklamaya göre Alanya`da yetiştirilen ürünler ülke genelinde yoğun olarak talep görüyor. Tropikal meyve yetiştiriciliğinde Alanya Türkiye`de önemli bir yere sahip. YÖREX Fuarı da Alanya`nın potansiyelinin tanıtılması için iyi bir fırsat.

Alanya Medya / ÖZEL HABER