Alanya`da Zabıtaya Eğitim! Hedef: Daha Profesyonel Yaklaşım!

Alanya`da Zabıtaya Eğitim! Hedef: Daha Profesyonel Yaklaşım!
Alanya Belediyesi tarafından Zabıta Müdürlüğü personeli için 5 günlük seminer takvimi oluşturuldu. Halka sunulan hizmet kalitesini artırmak için düzenlenecek olan seminerle, zabıta ekiplerinin vatandaşlarla iletişiminde sorunlara daha profesyonel yaklaşarak çözüm bulması amaçlanıyor.

Alanya Belediyesi çalışanlarının hizmet kalitesini artırmak için verilen eğitimler devam ediyor. Bu sebeple zabıta personelleri için bir seminer takvimi düzenlendi. 5 gün sürecek olan seminerin amacı zabıta personelinin halka olan iletişimini profesyonel hale getirmek.

Zabıta personelinin vatandaşa sunmuş olduğu hizmeti daha kaliteli hale getirmek olan seminerin amaçları arasında, stres ve öfke kontrolü ile birlikte etkili karar almayı sağlamak da var.

Seminer kapsamında iletişim, empati-sempati, ikna, beden dili, nezaket ve görgü kuralları da ele alınacak.

İlk olarak dün başlayan seminerde zabıta personeline ‘ Zabıtalar İçin İkna Psikolojisi ve Çatışma Çözme Becerisi’ eğitimi verildi. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal ve zabıta personelinin katıldığı seminer iki oturum şeklinde gerçekleşti.

Zabıtalar İçin İkna Psikolojisi, Çatışma Çözme, Temel İkna Teknikleri, Önce Küçük Sonra Büyük Tekniği, Evet Evet Tekniği, Acaba Değil Hangi Tekniği, Soruya Soruyla Yanıt Verme Tekniği gibi birçok konuda verilen eğitimler ALKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uslu tarafından gerçekleştirildi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER