Alanya`da Uzak Doğu Fırtınası! Akın Akın Geliyorlar!

Alanya`da Uzak Doğu Fırtınası! Akın Akın Geliyorlar!
Alanya`da Uzak Doğulu turistler Arap turistlerin yerini aldı. Turizm sektörünün göreceği değişim merak konusu.

Alanya`da turizm sektöründe yaşanan değişimler Türkiye turizmine bir dönüm noktası yaşatabilir. Bölgeye gelen Arap turist sayısında düşüş yaşanırken Uzak Doğu ülkelerinden turistler akın akın geliyor.

Alanya`da Arap ülkelerinden gelen turist sayısında ciddi bir düşüş görülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın verilerine bakarak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden gelen turist sayısının yüzde 50 lere varan oranlarla azalması, Japonya ve Çin gibi Uzak Doğu ülkelerinden gelen turist sayısının yüzde 200`ün üzerinde olması sektörde büyük değişiklikler olabileceğini gösteriyor.

Arap turist sayısının düşüş sebepleri arasında Arap ülkelerindeki ekonomik durum, bölgesel siyasi gerilimler ve yeni tatil bölgelerinin ortaya çıkması olduğu düşünülüyor.

Uzak Doğulu turistlerin tatil için Alanya bölgesini tercih etmesinin sebepleri arasında ise Uzak Doğu bölgesindeki ekonomik büyüme, orta sınıfın genişlemesi ve Türkiye`nin bu bölge için yaptığı tanıtım çalışmalarının etkili olduğu söyleniyor.

Yaşanan bu değişimler Alanya gibi popüleritesi yüksek tatil bölgelerinde net bir şekilde gözlemleniyor. Turizm sektörünün de bu değişimlere ayak uydurması gerekiyor. Arap turistlerin yerini Uzak Doğulu turistler alırken bölge turizminde de değişiklikler olacağı düşünülüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER