Alanya`da Tüketim Rekoru Kırıldı! Sıcaklar Sebep Oldu!

Alanya`da Tüketim Rekoru Kırıldı! Sıcaklar Sebep Oldu!
Alanya`da elektrik tüketimi zirvelerde. Yaz sıcakları bunalttı, elektrik kullanımı uçtu.

Alanya`da elektrik tüketiminde rekor kırıldı. Yaz aylarında yaşanan aşırı sıcaklar ve turizm yoğunluğu elektrik tüketimini en üst seviyelere çıkardı.

Antalya, Burdur ve Isparta`da AEDAŞ`tan alınan verilere göre yaz aylarında elektrik tüketimi 3,9 milyon MWh`nin üzerine çıktı. Tüketimde görülen en önemli artış haziran ayında bayram tatiline denk gelen dönemde oldu.

Bölgenin enerji talebindeki artışa cevap verebilmek için yatırımlarına devam ettiklerini belirten AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, elektrik tüketiminde turizm işletmelerinin yüzde 30 ile yüzde 40 civarında payının olduğunu dile getirdi.

Alanya, Manavgat ve Muratpaşa, bölgedeki en yüksek tüketimin yaşandığı yerler olarak belirlendi. 2023 yılında 4 milyar liralık yatırım yapan AEDAŞ, bu seneki yatırım hedefinin 8 milyar lira olduğunu açıkladı. Enerji altyapısını güçlendirmek amaçlı yeni trafo merkezleri kuran firmanın amacı, tüketicilere daha güvenilir bir enerji sağlamak.

Bölgede altyapıyı sürekli gözden geçirdiklerini belirten Baydar, artan elektrik talebine 7 gün 24 saat cevap vermek için çalıştıklarını dile getirdi. Geçen yıla oranla yüksek miktarda artan elektrik tüketimi için bakım-onarım çalışmalarının devamlı olarak sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER