Alanya`da Tropikal Meyve Festivali! Başvurular Başladı!

Alanya`da Tropikal Meyve Festivali! Başvurular Başladı!
Alanya`da 3. Tropikal Meyve Festivali yaklaşıyor. Festivalde düzenlenecek yarışmalar için başvurular başladı.

3. Tropikal Meyve Festivali 1-2-3 Kasım

`da Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Festivalde yapılacak olan yarışmalar için başvurular başladı.

Bu sene 3.`sü düzenlenecek olan Tropikal Meyve Festivali için geri sayım başladı. Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivalde Alanya`da yetiştirilen tropikal meyveler her yönden bir bütün olarak değerlendirilecek ve tanıtılacak. Festival boyunca sürecek olan yarışmalar düzenlenecek.

Yarışmada, En Ağır Alanya Avokadosu (Füerte), En Ağır Alanya Muzu Tarağı (Bodur Cavendish) ve En Ağır Ejder kategorisinde gerçekleşecek olan rekabet çiftçiler arasında olacak. Alanyalı çiftçilerin yarışacağı yarışmaya katılım ücretsiz olacak.

24 Ekim`e Kadar Başvuru Yapılabilecek

Yarışma için başvurular, Alanya Belediyesi ve Alanya Ziraat Odası`na şahsen ya da alanya.bel.tr web sayfasından 24 Ekim 2024 tarihine kadar yapılacak.

Fidandan itibaren avokado ve muzun yetiştiriciliği ve gastronomi, hediyelik, kozmetik alanında kullanımına varana kadar birçok sektörün bir araya geleceği 3. Alanya Tropikal Meyve Festivali`nde Gastro Mutfak sahnesi kurulacak.

Kurulacak olan sahnede ünlü şefler tropikal meyvelerle lezzetler hazırlayıp tarifler verecek. Avokado ve muz yetiştiriciliği, beslenmedeki önemi, sağlığa katkıları ve kozmetik alanında kullanımı hakkında uzman konuşmacılar tarafından sunumlar düzenlenecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER