Alanya Üniversitesi! Akademik buluşması!

Alanya Üniversitesi! Akademik buluşması!
Alanya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 11 ülkeden 23 yükseköğretim kurumunun katıldığı "Moving Forward 3rd International Week" etkinliği başladı ve 5 gün sürecek. İşte detaylar.

Alanya Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı ve 11 farklı ülkeden 23 yükseköğretim kurumunun katıldığı "Moving Forward 3rd International Week by Alanya University" etkinliği büyük bir katılımla başladı. Beş gün sürecek olan etkinliğin açılışına Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Başkanı Mehmet Kural Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz'ın yanı sıra birçok davetli akademisyen ve öğrenci katıldı.

Alanya Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Ekinci bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin ana temasının 'İleriye Gitmek' olduğunu ifade ederek 11 ülkeden gelen katılımcıları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Alanya'nın sadece bir tatil beldesi olmadığını aynı zamanda zengin tarihi ve kültürüyle uluslararası bağlantıların geliştiği bir merkez olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ekinci Erasmus+ programı kapsamında küresel ortaklıkların önemine dikkat çekti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Uluslararası Ofis ekibine Alanya Belediyesi'ne ve Gateway Holding'e teşekkürlerini iletti.

Alanya Belediyesi Danışmanı Fatih Konukçu ise açılış konuşmasında üniversitelerin bulundukları şehirlere değer katan önemli kuruluşlar olduğunu vurguladı. Belediyenin üniversitelerle işbirliği yaparak yerel kalkınma ve toplumsal fayda sağlamak için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti. Konukçu gençlerin şehre daha fazla adapte olabilmesi ve şehirle etkileşimini artırabilmesi amacıyla çeşitli sosyo-kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin ilk gününde katılımcılar üniversite sunumları kültürlerarası eğitim Türkçe dil kursu ve çeşitlilik eğitimi gibi çeşitli programlara katıldılar. Gün sonunda ise gala yemeği ve geleneksel Türk halk gösterileri ile etkinlik renklendi.

İkinci gün Alanya Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen şehir turunda katılımcılar Alanya’nın tarihi ve kültürel yerlerini keşfettiler. Üçüncü gün ise geleneksel Türk kahvaltısı ile başlayacak ardından bilgi paylaşım oturumları ile katılımcılar uluslararasılaşma süreçlerine dair tecrübelerini paylaşacaklar. Dördüncü gün ise Manavgat ve Side gezisiyle etkinlik devam edecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER