Alanya Turizminde Akıllarda Tek Soru! 2025`de Ne Olacak?

Alanya Turizminde Akıllarda Tek Soru! 2025`de Ne Olacak?
Alanya turizmi son 15 yılın en kötü senesini yaşamıştı. Bu da Alanya`nın altın çağını geride bıraktığını düşündürdü.

Alanya`da turizm sektörü zor günler geçirdi. Altın yıllar geride kaldı düşüncesine sahip olan sektör temsilcileri daha zor günlerin gelmesinden korkuyor. Turistleri bölgeden uzaklaştıran yüksek maliyetler 2025 yılı için büyük endişe uyandırdı.

Alanya`da turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte sektör temsilcileri kara kara düşünmeye başladı. 2024 yılı sezonu için zor bir yıl geçirdiklerini ifade eden temsilciler gelecek yıllar için önünü göremiyor.

Maliyetlerin yükselmesi ve döviz kurlarının artması ile birlikte otel fiyatlarının artmasına rağmen sektörde kar marjı dibi gördü.

2024 yılı yaz sezonunda otellerin yüksek doluluk oranlarına ulaştığını belirten ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, doluluğa rağmen maliyetlerin yüksek olmasından kaynaklı kar oranlarında ciddi bir düşüş yaşandığını ifade etti.

Avrupalı ve Rus turistlerin her yıl artan fiyatlar yüzünden Türkiye`yi tercih etmekte zorlanması sektörde önemli bir açığa sebep oldu.

Dahaoğlu, gelecek yıl için otel fiyatlarına yüzde 15-20 civarında zam yapılması planlanmış olsa da bu artışların bile sektördeki sorunu çözmeye yetmeyeceğini dile getirdi. Dahaoğlu aynı zamanda sürdürülebilir turizm için farklı bütçelere hitap edecek seçeneklerin sunulması gerektiğine vurgu yaptı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER