Alanya Toptancı Hali Kompleksi Projesi'nde sona gelindi: Yakında kullanıma açılacak!

Alanya Toptancı Hali Kompleksi Projesi'nde sona gelindi: Yakında kullanıma açılacak!
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Toptancı Hali Kompleksi Projesi ile bölgedeki dağınık halde bulunan toptancı hallerini bir çatı altında buluşturmayı amaçlıyordu. Adım adım sona gelindiği projede çevre düzenlemesi yapılmaya başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Türkler'de bulunan Toptancı Hali Projesi'nde sona gelindiğini duyurdu. Modern, kullanışlı ve rahat bir alanın oluşturulması için başlanan çalışmalar sonuç verdi. Esnaf önerileri sayesinde ek ihale ile sundurma çalışmalarıyla bodrum ardiyelerinin önüne yanaşma rampaları yapılıyor.

Proje için 159 dükkan, 34 ardiye ve 28 esnaf dükkanı planlandı

Sosyal donatımların da yapılacağı projede 159 dükkanın yanı sıra 34 dükkan, 28 iş yeri, 4 banka ve 1 postane dükkanı olmak üzere 26 blok yer alacak. 156 dönüm arazi üzerine inşa edilen toptancı hali tek bir alanda düzenli şekilde hizmet verecek. Bölgede ticaretlerini gerçekleştiren tüccarlar, komisyoncular ve üreticiler çok daha rahat şartlarda hizmet verebilecek.

Saha beton dökümleri hızlandı

Büyük bir kısmı biten Alanya Toptancı Hali Projesi'nin sundurma, betonarme ve kolon ayakları tamamlanmış durumda. Alt yapı çalışmalarının da bitirildiği bildirildi. Saha beton dökümlerinin yaklaşık %75'lik kısmı biterken geri kalan kısım ve çevre düzenlemeleri için de hummalı çalışmalar devam ediyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER