Alanya Rusların Vazgeçilmezi! Fiyatlara Rağmen İlk Sırada!

Alanya Rusların Vazgeçilmezi! Fiyatlara Rağmen İlk Sırada!
Alanya Rusların gözdesi olmaya devam ediyor. Fiyatlar artsa da vazgeçmiyorlar.

Fiyatların giderek yükselmesi Rusları Türkiye`de tatil yapmaktan alıkoymuyor. Tatil tercihlerinde hala ilk sıralarda yer alıyor.

Tatil fiyatlarının özellikle Alanya ve Bodrum gibi tatil bölgelerinde arttığını söyleyen Rus tatilciler, buraları Fransa`nın ünlü tatil beldesi Saint-Topez`e benzetiyor. Yaşanan bu durumun bazı Rus turistleri farklı uygun fiyatlı ülkelerde tatil yapmaya itse de, Türkiye halen çoğu Rus tatilsever için en cazip tatil bölgelerinden.

Rusların Türkiye`yi tercih etmesindeki en büyük nedenler arasında bölgeye olan yakınlığın olduğunu belirten ALTİD Başkanı Burhan Sili, işletmelerin kalitesinin ve Türkiye`nin Rus turistler için cazip bir destinasyon olmasının büyük etkisinin olduğunu ifade etti.

Artan enflasyon ve maliyetler nedeniyle yükselen fiyatların turizm sektörünü olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyen Sili, fiyatların stabil hale gelmesinin ve kurların normalleşmesinin turizm sektörü için önemine vurgu yaptı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi`nden alınan verilere göre 2024 yılının ilk yarısında Rus vatandaşlarının tercihi 2 milyon 522 bin seyahatle Türkiye oldu. Karşılaşılan veriler Türkiye`nin Rusya için turizmdeki önemini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER